Torna una nova edició, la segona, del festival genuïnament de rock. Fa massa temps que la paraula “rock” és utilitzada indiscriminadament per una qüestió estètica, i oblidada completament en el fons de les programacions.  A la vida social general, el rock és present. Esdeveniments esportius, socials, que no tenen vinculació directa amb la música, tenen en compte el rock com a part del bagatge cultural de la nostra societat. Escoltar AC/DC, Van Halen o qualsevol grup de rock a la mitja part d’un partit de futbol, és molt habitual. Estem davant d’un divorci amb els mitjans de comunicació que no s’acaba de comprendre. A Espanya o França, o a Euskalerria, per citar exemples propers, això no passa. Tampoc som un país normal en aquest sentit.

El rock, com el jazz, parteix del blues en els seus orígens, per a desenvolupar-se de forma independent i polièdrica, evolucionant des de mitjans del segle passat en diferents direccions, assumint alhora un paper revolucionari davant una societat conservadora. Una manera de veure el món que ha arribat a tots els racons de la terra per a convertir-se en patrimoni de la humanitat.
Generacional i socialment, ha influït en el nostre entorn com a part de la música popular contemporània. Un llenguatge que en alguna de les seves vessants ha tocat la sensibilitat de la majoria de la població. És per això que volem crear un reducte, o un punt de trobada, posant en el centre d’un festival el Rock en el seu sentit més ampli.
Per això va néixer i dona un pas endavant el MiroRock, Un festival amb la filosofia del qual no n’hi ha gaires en el nostre entorn. Dedicat específicament al rock en totes les seves vessants, que volem anar desenvolupant amb el temps. Després d’un començament il·lusionant al 2023 amb dos dies a la Sala La Mirona, aquest any fem un pas endavant i doblem l’aposta, pujant el nivell de la programació de forma espectacular, i augmentant un dia més el festival. Malgrat això, hem intentant contenir el preu de les entrades similars als de l’any passat, oferint opcions per a fer-ho més assequible a tothom que ho necessiti.