✌️ 2 dies🤟 3 escenaris🙌 7 grups🫶 12 hores de Rock👍 Grups km0, nacionals, estatals i internacionals

Fa temps que la paraula “rock” és utilitzada indiscriminadament per una qüestió estètica, i oblidada completament en el fons de les programacions. A més, els festivals que realment programen rock reben el buit dels mitjans de comunicació. A la vida social general, el rock és present. Esdeveniments esportius, socials, que no tenen vinculació directa amb la música, tenen en compte el rock com a part del bagatge cultural de la nostra societat. Escoltar AC/DC, Van Halen o Survivor a la mitja part d’un partit de futbol, és molt normal. Estem davant d’un divorci amb els mitjans de comunicació que no s’acaba de comprendre. A Espanya o França, o a Euskalerria, per citar exemples propers, això no passa.
Per això hem pensat posar en marxa un nou festival, amb la filosofia del qual no n’hi ha gaires. Dedicat específicament al rock en totes les seves vessants, que voldrem anar desenvolupant amb el temps. Comencem humilment amb dos dies a la Mirona. D’una manera semblant a com va començar el Black Music Festival i que ja ha complert 22 edicions.
El rock, com el jazz, parteix del blues en els seus orígens, per a desenvolupar-se de forma independent i polièdrica evolucionant des de mitjans del segle passat en diferents direccions, assumint alhora un paper revolucionari davant una societat conservadora. Una manera de veure el món que ha arribat a tots els racons de la terra per a convertir-se en patrimoni de la humanitat.
Generacional i socialment, ha influït en el nostre entorn com a part de la música popular contemporània. Un llenguatge que en alguna de les seves vessants ha tocat la sensibilitat de la majoria de la població. És per això que volem crear un reducte, o un punt de trobada, posant en el centre d’un festival el Rock en el seu sentit més ampli.

⸻ DIVENDRES 22 MIROROCK
⸻ DISSABTE 23 MIROROCK

El MiroRock serà una proposta doble i amb grups de procedència diversa que actuaran en els tres escenaris diferents de La Mirona. La nit del divendres 22 de setembre serà una nit internacional on ens visitarà el guitarrista i cantant nord-americà Jared James Nichols amb la seva tècnica de guitarra elèctrica “pickless” d’alta energia. També el guitarrista Ben Poole, nova estrella del blues-rock britànic, artista que ha rebut suport i bones crítiques de col·legues com Jeff Beck, Gary Moore o John Mayall. Tancarà la nit els saltencs i estimats BigBlack Rhino, també en una aposta per barrejar grups de renom internacional amb proposta de molta qualitat d’origen local.

L’endemà dissabte 23 de setembre la nit serà recollirà algunes de les formacions més en forma de l’àmbit estatal i nacional. Sexy Zebras arriben a La Mirona amb el seu Jaleo Tour, una gira que ja els ha vist tocar al Cruïlla BCN o al Viña Rock. Aquest és un trio de rock de Madrid amb més de 10 any de recorregut i amb les guitarres de sempre. A nivell estatal completaran la nit els madrilenys Burning, precursors de la movida madrilenya, amb l’incombustible Johnny Cifuentes al capdavant i 4 dècades de bon ofici al darrera. Los Tiki Phantoms, representants del surf rock i amb una posada en escena sempre cadavèrica. Els saltencs Silverflame defensaran el rock fet a casa.

El MiroRock tindrà un preu d’abonament pels dos dies de 30€, i un preu per dia de 20€
Les entrades ja estan a la venda a lamirona.cat i hi ha disponible una oferta de llançament a preus reduïts de 15€ per dia i 25€ l’abonament fins el 31 de juliol!

No et perdis la primera edició del MiroRock!