FESTIVAL GIRONA SONA | THE EXPLOITED | GATILLAZO | LENDAKARIS MUERTOS | NON SERVIUM | DESAKATO | LION'S LAW | THE ANTI-PATIKS | KOP | RUDE PRIDE | JOEY CAPE (LAGWAGON) | DANI LLAMAS (G.A.S. DRUMMERS)

Dv 3 febrer a les  20 h | ds 4 febrer a les 19.30h | Ant: 20€ | Taq: 25€ | COMPRAR ENTRADES ABONAMENT 2 DIES: 35€

*Obertura de portes 30 minuts abans del concert

L’edat legal per entrar als concerts és a partir dels 16 anys. Els menors de 16 anys només poden entrar acompanyats dels pares o tutors legals i adequadament identificats. Els pares o tutors que acompanyen als menors han d'omplir un full de responsabilitat.

GIRONA SONA “ El festival més Punk de Girona”
Primera Edició del festival que serà la referència a Girona i les seves comarques. Dos dies plens de rock radikal, punk, folk, OI! i hardcore. Amb aquesta primera edició el festival comptarà amb:

Divendres:

21.00 h PORCO BRAVO
22.35 h DESAKATO
00.10 h LENDAKARIS MUERTOS
01.55 h LOS GATILLAZO
03.45 h KOP

Dissabte:

20.30 h RUDE PRIDE
22.05 h LION'S LAW
23.25 h THE EXPLOITED
01.00 h NON SERVIUM
03.20 h THE ANTI-PATIKS

Els festival tindrà lloc el proper 3 i 4 de Febrer a la Sala La Mirona de Salt dins del seu 15è aniversari, amb un aforament de 1.800 persones per dia. També hi haurà un concert acústic gratuït al Teatre de Bescanó.
Venda d'entrades

Barcelona: Mai Morirem | Partisano | Discos Revolver
Girona: Mobydisk Records | Partisano

DIVENDRES

► DESAKATO

Desakato és un grup que neix l'any 2003 a Astúries. El seu estil propi, barreja rock, punk i un toc música asturiana, durant el 2.014 es van fer amb 4 premis de manerasdevivir.com millor banda, millor disc, millor cançó i millor portada, poca broma. Aquest 2.016 presenten “La teoria del fuego” els seu nou treball.

► LENDAKARIS MUERTOS

Lendakaris Muertos és un grup de punk procedent de Pamplona (Navarra), que canta en castellà. Es caracteritza per un punk ortodox, gran velocitat, temes molt curts, cors continus. Utilitzen lletres iròniques, amb acidesa que resulta de combinar humor i crítica social i política d'Euskal Herria i Espanya. El nom de la banda està inspirat en el grup de hardcore punk nord-americà Dead Kennedys. A més, al seu disc debut homònim hi ha la cançó Demasiado ciego para follar, clarament inspirada en el single Too drunk to fuck de la mateixa banda.

Van gravar la seua primera maqueta amb Iker Piedrafita, de Dikers, als cinc mesos de la seua fundació (juny de 2004), publicant la gravació per a la seua descàrrega gratuïta en la seua web. Les contínues actuacions per gaztetxes i el boca a boca fan assolir més de 20.000 descàrregues de cançons com Gora España, Gafas de pasta, El problema Vasco o Veteranos de la Kale Borroksa.

Després firmen per GOR Discos i editen el 2005 una versió renovada de la maqueta, a la que afegeixen 11 temes nous. La maqueta és retirada parcialment del web per temes legals, generant algunes crítiques per part de seguidors que preferien l'opció copyleft dels inicis. El 2006 editen el seu segon disc, també amb Gor Discos, amb el títol de Se habla español. El disc compta amb setze temes molt curts, en mitja hora de treball. El 2008 surt a la venda el seu tercer treball amb el nom "Vine, vi y me vendí", amb 21 cançons que mantenen un estil similar als dos primers. El 2009 editen Directo a los güevos, un disc en directe gravat a la sala Jimmy Jazz de Gasteiz. L'any 2012 editen Crucificados por el antisistema, amb la companyia Maldito Records.

► GATILLAZO

Probablement la banda més influent dins del Punk / Rock dels últims 10 anys.

Després de la separació de la Polla Records, Evaristo juntament amb 4 amics va decidir crear Gatillazo i seguir el llegat deixat pel seu anterior grup. Actualment són una referència i uns habituals a esgotar les entrades allà on toquen.

KOP

KOP, acrònim de Kolumna d'Odi Proletariat, és un grup afincat a Badia del Vallès[1] de música hardcore punk, metall i obert al crossover. Creat el 1998 a Rubí (Vallès Occidental), a partir del grup de hardcore Speereth, del qual es van mantenir tres membres: JuanRa, Josep i Txero. Es va caracteritzar per la seva crítica social i política en les seves lletres, plenes de ràbia i compromís. Kop ha cantat en basc, català i castellà.

A principis de la dècada de 1990, sorgí un nou moviment musical que es vindicà al marge de la institucionalització que havia patit el rock en català. Aquesta fornada musical s'emmirallà, en gran part, en el rock radical basc i s'erigí com a rock combatiu català. Aquest moviment, implícit d'una alta càrrega de discurs anticapitalista i independentista, es difongué a través de centres socials alliberats i espais alternatius, trobant un bon caldo de cultiu en els moviments socials i grups com KOP, Inadaptats o Obrint Pas.

El primer disc de la banda, Internacionalista, va sortir al mercat el 1999, i el tema més conegut va ser Freedom, on hi participava Fermín Muguruza, gran amic del grup. El 2001 treuen al mercat Ofensiva, amb sons més techno, però igual de contundents i aquell mateix estiu telonejen els Soulfly, la banda Max Cavalera, excantant de Sepultura. Però a principis de setembre, el grup queda en standby a causa de la detenció de Juan Ramón Rodríguez «JuanRa», cantant de la banda, acusat de passar informació al comando Barcelona d'ETA sobre Pedro Varela, propietari de la llibreria Europa i líder del grup neonazi CEDADE. Va ser posat en crida i cerca per la Guàrdia Civil. El gener del 2002 és arrestat als Països Baixos. És extradit, jutjat a Madrid i condemnat a cinc anys de presó per col·laboració amb banda armada.[4] Aquell any, lluny de cancelar els seus concerts, la banda actua sense el seu cantant, però acompanyats per nombrosos amics d'altres bandes.

Després d'uns anys d'obligat silenci, el 2007 el grup treu al carrer un nou disc, Nostrat, on la meitat de temes són nous, acompanyats per la veu de Fernando, d'El corazón del Sapo i Kuraia, i l'altra meitat de disc són temes clàssics de la banda, reinterpretats per artistes com Revolta 21, Berri Txarrak o Banda Bassotti, entre d'altres.

El maig del 2007, «JuanRa» surt en llibertat i reconstrueix el grup sent l'únic membre original de la banda, i el 2010 publica Acció Directa.

► THE ANTI-PATIKS

The Anti-Patiks és una banda de Punk Rock fundada a Terrassa en el 2010, amb la missió de crear un projecte de Punk Rock fresc, directe i agressiu i cantat en català, tornant als origens d’aquest estil amb cançons curtes i intenses.

La discografia de la banda consta d’un primer EP titulat “Mauthausen Vallès” (2011), un segon EP “No Estem Bé” (2012) i un Split CD anomenat “Sempre Tindrem Problemes” (2013), publicat en CD i vinil per Black Sheep Records i Anonymous Disk. A principis del 2014, es va publicar una reedició en CD amb tots els treballs publicats fins ara en un sol disc i sota el títol “Milícia del Punk Rock” (2014). Actualment, el grup es troba presentant del seu nou disc “Comptes Vells, Baralles Noves”, publicat a principis del 2015 de la mà de la discogràfica Propaganda Pel Fet. Aquest CD ha estat gravat a Bloq Estudis (Barcelona) i masteritzat a l’estudi The Blasting Room (Colorado, USA) per Jason Livermore i compta amb la col·laboració de Kerry Martinez de la banda US Bombs. Això no ha fet que el grup deixi de publicar treballs, i al llarg del 2015 el grup ha publicat un EP titulat “Fent el Préssec” i han enregistrat dues versions adaptades al català: “The Brews”, de NOFX (publicada al recopilatori Biopolar Sessions II de la revista Rockzone) i “Déu Salvi l’Artur Mas”, adaptació de “God Save The Queen” de Sex Pistols i publicada com a single.
Tot això ha portat a la banda a tocar per tota Catalunya i altres llocs de la península, amb bandes internacionals com The Toy Dolls, The Adicts, Voodoo Glow Skulls, The Casualties, Bad Co. Project, Total Chaos, bandes catalanes com Gossos, Obrint Pas o At Versaris i estatals com Boikot, Reincidentes, Gatillazo o Habeas Corpus, acuant a sales com Razzmatazz, Sala Stroika, Faktoria d’Arts, L’Estraperlo Club o Rocksound i arribant a realitzar una extensa gira europea passant per França, Itàlia, Alemanya i Txèquia.

“Seguidors incondicionals del Punk Rock purista i víctimes de la influència del Rock Català dels ’90, the Anti-Patiks ens proposa tornar el Rock a la seva escència i a les seves arrels de descontrol i violència. El Rock Català no ha mort, ara s’anomena the Anti-Patiks” – Carles Sabater, 2016

DISSABTE