IZAL + CARMEN 113

Dv 30 setembre | 22 h | Anticipada: 23€  ENTRADES

*Obertura de portes 30 minuts abans del concert

L’edat legal per entrar als concerts és a partir dels 16 anys. Els menors de 16 anys només poden entrar acompanyats dels pares o tutors legals i adequadament identificats. Els pares o tutors que acompanyen als menors han d'omplir un full de responsabilitat.

Concert organitzat juntament amb Temporada Alta.

Col•laboració especial d'Estrella Damm

IZAL dóna un gir de 180º en la forma d'entendre la música i la seva gestió. Després de molts anys treballant per separat cinc músics uneixen les seves forces per a consolidar en tan sols un any, a força de pur esforç i qualitat, i començant de zero un nou projecte musical: IZAL. És la música per sobre de tot.

Provinents de diferents projectes anteriors, amb més de 10 anys de música a l'esquena, 5 músics van formar IZAL a finals de 2010. Amb Mikel Izal, vocalista i compositor, encapçalant una formació que completen Alejandro Jordá (bateria), Emanuel Pérez (Baix) , Alberto Pérez (Guitarres) i Ivan Mella (Teclats).

Totalment autogestionats aconsegueixen en només uns mesos de vida plantar-se al festival Sonorama, referent de primera línia del pop-rock estatal, a més d'aconseguir difusió nacional en canals de televisió com Kiss TV, Sól Música, 40TV, etc ... I donar un primer salt transoceànic en participar al Festival Internacional de Quito, a l'Equador. Aconsegueixen en aquests mesos vendre concert a concert les 1000 còpies d'un primer EP que s'autoeditan. I per això només utilitzen una carta de presentació: la seva música. Un so que busca, sobretot, la qualitat melòdica i lírica, combinada amb una fàcil i agradable digestió a les parets del cervell.

Després d'un primer EP ( "Teletransporte, 2010), al març de 2012 veu la llum "Magia & Efectos especiales", el primer treball de llarga durada de IZAL. Un disc nascut de l'auto-gestió, artística i econòmica, que en pocs mesos ha crescut molt més del que els seus propis protagonistes haguessin imaginat fins situar-se en la primera línia de la música nacional.

Hi ha diversos motius per dir això: els primers 1.000 exemplars signats i empaquetats un per un per tots els components del grup, esgotats als pocs mesos de la seva edició. A més d'una gira de presentació que no ha parat de créixer: no només en el nombre de dates, que també, sinó en la seva incipient i inesgotable poder de convocatòria (ple en el vuitanta per cent de les sales en l'última fase de la gira ).

Durant l'estiu de 2013 IZAL ha estat present en 17 festivals, entre els quals destaquen Sonorama Ribera, Arenal Sound, DCODE Fest, Ebrovisión, ECOPOP, i un llarg etcètera, compaginant aquesta gira estival amb la gravació d'un nou treball discogràfic: "Agujeros de gusano".

Aquest treball, que va sortir a la venda el 29 d'octubre de 2013, ha suposat el salt definitiu del grup a la primera línia nacional, donant lloc a una llarga gira per tot el territori nacional.

Tot això ha portat a IZAL a guanyar el Premi de la música Independent UFI a Grup Revelació 2013 i el Premi Rolling Stone a Artista Revelació 2013 i a ser portada de la prestigiosa revista MONDOSONORO en la seva edició d'Octubre de 2013.
Provinents de diferents projectes anteriors, amb més de 10 anys de música a l'esquena, 5 músics van formar IZAL a finals de 2010. Amb Mikel Izal, vocalista i compositor, encapçalant una formació que completen Alejandro Jordá (bateria), Emanuel Pérez (Baix) , Alberto Pérez (Guitarres) i Ivan Mella (Teclats).

Un primer EP ( "Teletransporte", 2010) gravat en els estudis "La Catacumba" de Barcelona, sota la producció musical de Miguel Pino, i comptant amb enormes músics com Javier Martín (baixista de Ojos de Brujo) o Tony Pagès (Antonio Orozco, Manu Guix, ...), va suposar el punt de partida per a un grup que en el seu primer any d'existència va arribar a oferir uns 70 concerts per tota la geografia nacional amb una tremenda acollida de crítica i públic.

Aquesta voràgine de concerts va culminar amb l'actuació oferida en el festiva Sonorama d'Aranda de Duero.

Actualment acaben d'acabar l'enregistrament del seu primer LP "Magia y efectos especiales", gravat en els estudis RENO de Madrid, sota la producció de Luca Petricca i Karim Bulkhalter (Annie B Sweet, Vinila Von Bismark, Hola a todo el mundo, Dinero , Marlango, ...).

Un treball que demostra la definitiva maduresa que ha assolit la formació.


FACEBOOK IZAL


CARMEN 113 torna als escenaris el proper 30 de setembre amb un concert en què estrenarà alguns dels temes que formaran part del seu proper disc, Discutir Desnudos, que la banda gironina publicarà el 2017.
Discutir Desnudos, un treball cuinat a foc lent i a consciència, ha estat gravat a Music Lan i Eufònic Estudis, l’estudi propi de la banda, i està concebut com un disc conceptual que explica l’evolució d’una relació de parella al llarg dels anys. Discutir Desnudos serà el quart disc de la banda i continua el nou camí estilístic encetat amb l’anterior treball de CARMEN 113, Mecanismos de Defensa, amb el que la banda va trobar el seu so definitiu que beu del pop-rock i l’indie més actuals.
Un cop més, l’enginyer de so empordanès Jordi Mora (Enrique Bunbury, Love of Lesbian, Standstill...) ha estat l’encarregat de mesclar aquesta petita joia discogràfica que no veurà la llum fins a principis de l’any vinent però que alguns afortunats podran sentir en primícia el proper 30 de setembre.
CARMEN 113 són: Rafa Gallardo (bateria i veus), Roger Tor (baix), Jordi Martín (guitarra), Alfred Moreno (guitarra), Albert Casellas (teclat) i Jaume Nadal (veu i guitarra acústica).FACEBOOK CARMEN 113