INAUGURACIÓ TEMPORADA: FAILOVERS + OBESES + FUNDACIÓN TONY MANERO

Dv 16 setembre | 22 h | anticipada: 12€ taquilla: 15€ ENTRADES

*Obertura de portes 30 minuts abans del concert

OBESES
Una estètica agosarada i una música transversal defineixen la proposta del grup osonenc Obeses. Són l’Arnau Tordera (guitarra i veu), el Maiol Montané (bateria), l’Arnau Burdó (teclat) i el Jaume Coll (baix), els músics que hi ha al darrere d’aquest univers heterogeni i surrealista. Lletres iròniques, sexuals i satíriques, amb elements de casa nostra com el pa amb tomàquet. Peces singulars que van des de la música clàssica al rock, passant pel cant gregorià, la música operística o l’havanera.

Com explicar la proposta de Obeses? Atreviment, creativitat, perfeccionisme, ambició, densitat. Filar encara més prim. Infinita varietat de colors, influències i matisos. El seu punt de partida és una base rock fonamentada en unes adolescències heavies i melenudas. Veiem puntuals trets de power metall (veloços motius de guitarra, un intrèpid doble pedal, crits aguts ...), així com de grups més experimentals i progressius, com Mr. Bungle, i els clàssics Led Zeppelin, Deep Purple ... Ah, i Queen. Tones de Queen. En el seu so, en els seus cors a tres i quatre veus i en el virtuosisme, la personalitat extravagant i el carisma del seu frontman. Però no ens oblidem de les espècies de la recepta: pinzellades de música clàssica, gypsy jazz, havanera, sardana, pop ... Tot embolicat en una aurèola de solemnitat, èpica i grandiloqüència amb dosis d'humor i un punt latent de sexualitat.

La Gira Llegendària d’Obeses va començar el passat 21 de maig a L’Auditori de Barcelona acompanyats de la Banda Municipal de Barcelona. Obeses 3D és el nom d’aquest espectacle. El 2015 han estat presents al Festival Grec de Barcelona, Festival Altaveu i MMVV, entre d’altres concerts. Aquí es pot veure el concert del MMVV. “Monstres i Princeses” és el nou disc que han tret el 2015 i mai abans Obeses havia sonat amb tants colors, amb tants matisos i amb tants detalls, mai abans Obeses havia dit tantes coses i les havia dit d’una manera tan personal i exclusiva. Les cançons més emblemàtiques dels discs anteriors juntament amb els nous temes de “Monstres i Princeses”configuren el nou repertori que Obeses ofereix a la nova gira. El directe espectacular del grup fa que els seus concerts es converteixin en una autèntica orgia de sons i colors. Cada cop son més els seus seguidors i Obeses i el seu univers va creixent dia a dia.

FACEBOOK OBESES20 ANYS DE FUNDACIÓN TONY MANERO

Era l’any 1996 quan deu tipus de Barcelona es van vestir amb pantalons de campana i ulleres estrafolàries i van pujar a un escenari per reivindicar la música disco, en aquell temps menyspreada i considerada kitsch. Els seus concerts, concebuts per la festa i el ball desenfrenat, els van portar per escenaris de tot l’estat encomanant la disco-adicció per allà on passaven. Eren realment una fundació? Eren una broma? Una moda del moment?

El cert es que, 20 anys mes tard, la Fundación Tony Manero continua essent sinònim de ball, però ha sobrepassat tots els estereotips, modes i idees preconcebudes amb una carrera que els ha consolidat com una de les bandes de referencia a l’escena de la música negra estatal.Ho han aconseguit a base de treball, creativitat, amor i respecte pel disco-funk que practiquen, i per mantenir una energia i passió en tots els seus concerts durant tots aquests anys. La Fundación no falla, i disc rere disc s’ha anat reinventant, ampliant el seu espectre sonor i el seu discurs fins a aconseguir ser reconeixibles a la primera escolta.

Ha arribat el moment de celebrar-ho amb el seu públic: el que els va descobrir fent versions, el que els va gaudir amb Supersexy Girl, el que va créixer amb el seu “Click!”, el que es va apassionar amb “Pandilleros”; Amb tots ells, i amb els que s’han enganxat amb “Superficial”, es el moment de commemorar 20 anys d’història musical i vital aquest 2016. I ho faran amb una extensa gira d’aniversari amb un repertori especial (confeccionat amb l’ajuda del públic mitjançant les xarxes socials) que repassarà el bo i millor de cada etapa de la Fundación, amb moments per la nostàlgia i moments pel present i al futur de la banda. Un espectacle replet de disco i de funk vibrant, ple de sorpreses i emoció, doncs hi ha molt a celebrar.

La gira tindrà dos moments destacats amb els concerts especials a Barcelona i Madrid en els que la banda s’acompanyarà d’amics i artistes convidats en dos nits úniques per la història.

I per arrodonir la celebració del 20è aniversari de la Fundación, la banda editarà un E.P. en edició limitada amb el títol V.I.D. (Very Important Discoteca), amb quatre versions que homenatjaran a clàssics de l’escena disco ibèrica de tots els temps. 2016 serà un any ple d’accions a les xarxes, de contacte i d’afecte amb els fans mitjançant concerts exclusius, i de retrobament amb totes aquelles i aquells que han ballat i gaudit amb la Fundación Tony Manero.

¡Maldición, llegó la Fundación ... I fan 20 anys!


FACEBOOK FUNDACIÓN TONY MANERO

FAILOVERS
Failovers és un trio de rock electrònic que neix durant el 2011 a la ciutat de Girona. Línies potents de baix, caixes de ritme, guitarres i sintetizadors, tot mesclat amb unes lletres que volen reflectir la part més obscura i amarga de l'amor i les persones.

Després d'una primera gravació i alguns concerts per diverses poblacions de Girona, el grup decideix reinventar-se i fer un gir a les seves composicions, dotant-les d'un aire més orgànic, enèrgic i visceral, però sense perdre l'essència electrònica. Actualment, el grup està centrat en la gravació del seu últim treball, en el que donaran a conèixer la seva nova proposta.

FACEBOOK FAILOVERS