LOS CHEROKEE + MONTSE CORTÉS

*Obertura de portes 30 minuts abans del concert

LOS CHEROKEE amb tan sols 10 i 12 anys, els germans Rafa i Antonio "El Negre", nascuts al Port de Santa Maria i criats a Còrdova, van començar cantant pels pubs de Còrdova.

Va ser el reconegut artista i productor "Queco" el que els va descobrir i va decidir gravar-un disc. Aquí neix la banda CHEROKEE, composta pels dos germans, l'Panky, el Pollastre i el Güito. A partir d'aquest moment es converteixen en un clàssic de Flamenc-rock, amb el disc "CAVALL BOIG", gravat en el 94 i "MOU-TE SALVATGE" al 96.

Preparen concerts per tot Espanya, fins i tot són seleccionats per formar part del Festival de Pop "KÖLN" d'Alemanya, a més de nominats per als premis Onda de la Música.

L'any 97 el grup es dilueix i cada component continua fent música pel seu compte, i per descomptat, com tocats per un do diví, aconseguint grans treballs. Rafa i Antonio "El Negre" comencen a gravar cors en els discos dels músics de més renom del panorama flamenc, participant en les seves gires.
Entre d'altres, canten a José Mercé, Vicente Amigo, Ketama, La Barberia del Sud, El Pele, La nena Pastori, Diego El Cigala, Montse Cortés, el Potito, Tomàquet, Morao, Enrique Morente, Estrella Morente, Remedios Amaya, Maita Ven Ca, Aurora, La Susi, Tomasito, Juan Habichuela, Pansequito, El Parrita, Raimundo Amador, Les Xuxes, El Niño Josele, Javier Limón ... donant aquest toc inconfusible de les seves voce.
A més, "El Negre" participa cantant una cançó en l'últim disc de Paco de Lucía, "Cositas buenas", que va guanyar el Grammy al millor àlbum contemporani.

El 2007, Rafa i el Negre van treballar un nou àlbum, "LLÀGRIMES DE SEDA" i fent renéixer la banda Cherokee, amb un toc encara més flamenc. Sota la producció de José Losada i Miquelon, van gravar un nou disc on, per descomptat, hi han participat tots els seus amics i companys de aventures musicals, entre els quals trobarem a Lin, Panky, el Pollastre, Nani, el Güito i molts més ...
Van comptar amb les col·laboracions especials de VICENTE AMIC, DIEGO DE L'Morao, LA NENA PASTORI, Chaboli I Moraíto Chico.

Ara, Cherokee, després de 5 anys, tornen amb "VINC", un nou projecte discogràfic auto-produït que no deixarà indiferent a ningú. Un disc cuidat des del principi fins al final, on podem apreciar l'evolució dels artistes traduït en un disc rodó, complet i compacte. Com no es podia esperar d'una altra manera, per a aquest nou àlbum, han comptat amb les col·laboracions d'excepció i RAIMUNDO AMADOR, JOSÉ MERCÉ, MARÍA TOLEDO i DIEGO DEL Morao.
Onze nous temes conformen aquest disc que promet donar molt que parlar.

Aviat el disc a la venda.

FACEBOOK LOS CHEROKEE

MONTSE CORTÉS Als 13 anys, Montse Cortés ja actuava a El Cordobés, el tablao de les Rambles barcelonines. El 1994, el bailaor Antonio Canales la va incorporar a la seva companyia, en la qual va romandre durant nou anys. Després ha cantat al costat de Sara Baras, Tomatito, Miguel Poveda ... El mestre de la guitarra Juan Habichuela la va reclamar al costat dels grans per al seu disc De la zambra al follet.

Al 2000 va publicar Lloança, el seu primer àlbum, i va actuar en la pel·lícula Gitano, de Manuel Palacios, al costat de Joaquín Cortés. La seva veu flamenca pren i fins Paco de Lucía obre el seu últim disc, Cosetes bones, amb una buleria cantada per Montse Cortés. Després de guanyar-se el respecte de tots els grans, ha arribat l'hora de donar el pas definitiu en solitari. I aquest pas és el disc La rosa blanca.

Produït per Javier Limón (productor de Bebo & Cigala, Paco de Lucía, Luz Casal o Niño Josele, entre altres artistes), l'àlbum La rosa blanca és una demostració del poder i carisma de Montse Cortés a tots els nivells. A més de comptar amb l'ajuda del sol·licitadíssim Javier Limón, abrigant la seva veu hi ha els guitarristes Tomatito, Niño Josele, Diego del Morao, Luki Losada i Eduardo Cortés, nebot de la Montse.

Els autors de les cançons també són de campanetes: Juan Antonio Salazar (Camarón va cantar la seva La Primavera al disc Potro de ràbia i mel), Arcàngel (referència imprescindible del cant jove), Farruquito (autor de Dolç canyella per Niña Pastori), Potito , Güito, Javier Limón, la mateixa Montse Cortés ... i tampoc cal oblidar l'inigualable punt rítmic que donen el calaix de Piraña i el baix d'Alain Pérez.

Importants autors i músics per permetre que la Montse Cortés mostri la seva saviesa tant en cants bàsics del flamenc (la soleá Ploren al lao meu és un bon exemple) com en el seu aspecte més fester i popular. I per aquí apareix la rumba (Rio de sucre), els tangos-rumba (La rosa blanca), els tangos (Fereix, I si no és veritat), les bulerías (Les terrissaires, un olé a temps, Nostàlgia afegida)... Tot impregnat d'aquesta flamenqueria suau, profunda i matisada que ofereix la magnífica veu de Montse Cortés. Una artista que s'ha guanyat el reconeixement de tots durant molts anys d'estar en segon pla i ara reclama el seu legítim dret que el focus llueixi per ella sola.

Amb l'àlbum La rosa blanca, Montse Cortés satisfà un deute que tenia amb el flamenc, que enyorava la seva veu en solitari. A la fi, aquí està La rosa blanca per a gaudi de tots els amants de la música per dret, siguin d'on siguin, vinguin d'on vinguin, agradin del que agradin.

FACEBOOK MONTSE CORTÉS

COM ARRIBAR A LA MIRONA?