ELS MÚSICS NO MENGEN - PEARSON - IX! - GLAUCS

Entrada: Per accedir al concert només cal que portis tres aliments bàsics! (llet, conserves, arrós, pasta, oli, llegums).

*OBERTURA 30 MIN ABANS DEL CONCERT

ELS MÚSICS NO MENGEN

Pearson presenta nova gira: “ELS MÚSICS NO MENGEN”. Una proposta diferent i transgressora que busca incidir en la situació actual del sector musical i cultural d’arreu del país.

LA CULTURA NO TÉ PREU

Literalment la cultura no té preu. Actualment, ha devaluat tant el seu valor, que es fa pràcticament impossible programar qualsevol esdeveniment cultural, ja sigui un concert, una obra de teatre, una exposició o un espectacle de dansa. Ens entristeix profundament veure com els artistes d’aquest país no podem desenvolupar la nostra tasca professional. Senzillament no ens permet sobreviure i hem de buscar altres vies de subsistència.

PEARSON assumeix aquesta realitat i proposa un canvi de paradigma. Si la cultura no obté beneficis perquè paguem un 21% d’iva, perquè s’ha perdut totalment l’hàbit de consumir cultura a casa nostra, perquè no hi ha un suport real vers les propostes emergents, perquè no existeix un circuit en condicions per a poder-se expressar artísticament i un llarg etcètera, creiem fermament que hem de dir PROU.

És per això que la gira ELS MÚSICS NO MENGEN pretén sacsejar en primer lloc, allò que ens toca i afecta més directament als músics, la música en directe. Ara bé, amb l’esperança i la il·lusió de poder generar inquietud a d’altres sectors de la cultura.

PEARSON girarà pel territori català presentant el seu espectacle amb una particularitat: TOTES LES ENTRADES ES PAGARAN AMB ALIMENTS DE PRIMERA NECESSITAT.

Hem decidit donar tots els aliments a aquelles persones que realment ho necessiten. Reivindicant, al mateix temps i de forma simbòlica, la precarietat existent al sector cultural. Lluitarem per dignificar la professió, per reivindicar els nostres drets i sobretot, per dignificar, compartir i potenciar al màxim la cultura del nostre país.

Per tal de dur a terme aquesta iniciativa, l’organització Banc d’aliments de Catalunya donarà tot el seu suport i posarà a disposició els seus recursos per poder dur a terme la recollida dels aliments convertits en entrades i promocionarà la gira en l’àmbit territorial.

GIRA ELS MÚSICS NO MENGEN

Pearson genera continguts musicals per una necessitat personal de voler comunicar, de voler compartir la seva música i fer-la extensible a la resta. Partint de la idea que són els artistes els que generen cultura, creiem que aquest país els ha de cuidar i potenciar. Volem que, d’aquí a 30 anys, es puguin celebrar trajectòries artístiques com passa en l’actualitat. Això només passarà si fem les coses bé. Si fugim del pessimisme actual, si fugim del conformisme i si fem la nostra activitat de la millor manera que sabem fer-la i amb el major entusiasme possible.

És per això que arrenquem amb la Gira ELS MÚSICS NO MENGEN. Un seguit de concerts per diferents indrets del nostre país, recolzats pel Banc d’aliments de Catalunya i que comptarà, a cada població on es presenti la proposta, amb la col·laboració d’un grup local que es sumarà a la festa, a la reivindicació i a la posada en escena artística per a poder oferir el millor de nosaltres mateixos.


 

Pearson és un projecte que neix de la necessitat de fer cançons. De la necessitat d'exposar quina és la seva manera de veure i entendre la vida. De la necessitat de crear partint de zero, sense complexes ni limitacions. De la necessitat de compartir quina és la seva mirada. De la necessitat d'expressar com se senten.
De la mateixa manera que l'enginyer elèctric i emprenedor industrial Frederick Stark Pearson, va dedicar la vida a millorar les comunicacions entre els humans mitjançant importants innovacions en el camp de les infraestructures i xarxes de transports, Pearson hereda aquesta necessitat comunicativa i creativa.
Cinc músics amb un llarg recorregut a les seves esquenes, sumem en aquest projecte tota la seva experiència per tal de fer allò que més els agrada: TOCAR. Sense donar més importància a res més, Pearson parla a través de cançons.

 

 FACEBOOK PEARSON

 

Glaucs va ser un grup sorgit a Begur a l’octubre de l’any 1994 format per Jofre Bardagí, Lluís Alsina, José Luís Vadillo, Àngel Valentí i Eduard Font.

El duo compositor de les cançons dels Glaucs, el cantant, Jofre Bardagí i el guitarrista Lluís Alsina són membres d’una saga familiar que compta amb membres de la talla del guitarrista Josep Maria Bardagí i el violinista Pere Bardagí. El 1995 es van autoeditar una maqueta amb el títol de Fingirem.

L’any 1996 publiquen el seu primer disc (Glaucs) i l’any 1998 el segon (Simbènia). L’any 1999 apareix un CD (Vius) enregistrat en directe al Mercat de Música Viva de Vic de l’any anterior.

El 1999 Eduard Font (guitarra) abandona el grup i és substituït per Àlex Rexach i l’any següent el baixista José Luís Vadillo és substituït per Miquel Sospedra.

El 2000 publiquen el seu darrer treball d’estudi “Si vols venir”.

Abans de dissoldre la banda el 2003, van fer un concert de comiat a la sala La Mirona de Salt el 6 de desembre del 2002,[3][1] on van estrenar dues cançons noves.

Un any més tard del darrer concert de comiat van publicar un disc recopil·latori amb cançons en directe “Glaucs (1994-2003)” i el 2007 van editar una antologia amb noves composicions així com una versió de la cançó de Jofre Bardagí i Lluís Alsina, “Els teus ulls glaucs”, amb la participació de Joan Manuel Serrat.

Després de la dissolució del grup van fer algunes actuacions puntuals, com el concert que van fer el desembre de 2006 a la Sala Mariscal de L’Estartit, on havien fet els primers concerts en els seus inicis, o un concert a L’Auditori de Barcelona el 21 de febrer del 2008.

L’any 2012, Glaucs van anunciar la seva intenció de tornar, i juntament amb Menaix a Trua, enregistren la cançó “Mai caminaràs sol” per a La Marató de Tv3 d’aquell any.

L’any 2013 fan uns uns quants concerts i preparen el seu esperat disc de retorn, “Hem conegut la nit”, que sortia al mes d’abril de 2014.

Després de “Hem conegut la nit” i la celebració dels 20 anys del grup aquest any 2015, Glaucs preparen nous projectes i noves sorpreses per als propers mesos.

Hi ha Glaucs per estona.


 FACEBOOK GLAUCS

Els IX! van debutar l'any 2007 amb la maqueta "demo", que ja contenia 5 cançons del primer àlbum "Autòmat Infinit" (© Hexatylic Records, 2008). Cançons com "Ràdio" (que fou sintonia d’El matí de Catalunya Ràdio), "El Bosc" (que van interpretar en directe a programes com Buenafuente o Los Conciertos de Radio 3) van situar la banda a primera plana del pop a Catalunya.


El 2009 van compondre la BSO de la pel·lícula "Estació de l'Oblit" (© Canónigo Films) per donar pas al segon àlbum d'estudi, "L'Ingenu és Lliure" (© Gat Records, 2010). Amb aquest disc van guanyar el Premi Disc Català de l'Any 2010 de RNE-Ràdio 4, així com el Premi Altaveu Frontera i van rodar per tota la península Ibèrica amb cançons com "No estiguis trista" o "Avui sí".


L'any 2012 publiquen "Immersió" (© Gat Records, 2012). La cançó que dóna nom al títol del disc va formar part de la campanya "11 raons pel català" de Plataforma per la Llengua.
Un any després publicaven un disc digital dirigit als seguidors de les seves xarxes socials, "Concert Privat“, en directe (© Gat Records, 2013).

Dos anys més tard, el quintet sabadellenc publica el seu un quart disc d'estudi, "Vessants" (© Microscopi 2015). Un esglaó més de l'activa i atractiva vida del grup, un disc més personal i imprevisible que els anteriors, produït per Eduard González i mescla de Joel Condal a Grabaciones Silvestres.

FACEBOOK IX!

COM ARRIBAR A LA MIRONA?