EL CANIJO DE JEREZ

Entrada anticipada 20€ (+ despeses gestió) | 25€ a taquilla

GOLDEN TICKET: 45€ (+ despeses gestió)

*OBERTURA DE PORTES 30 MINUTS ABANS DEL CONCERT

EL CANIJO DE JEREZ
'LA LLENGUA CHIVATA’

La Lengua Chivata és el segon disc de Marco del Ojo, conegut com El Canijo de Jerez.

Una col·lecció de 12 temes de qui va ser component de Los Delinqüentes durant més de 12 anys. En Lengua Chivata hi ha rock andalús, també pop, reggae, tanguillos, balades...

És un disc més íntim, ple d'històries personals que es converteixen en universals. "No és un disc fosc", precisa El Canijo, "però sí més profund. Trobaràs les coses que sempre m'han fet feliç: l'alegria, la llibertat, l'amor, l'amistat, el benestar, però també hi ha una mica de nostàlgia, desconsol...".

El Canijo li canta al que veu: a les punkilatas guerreres que viuen al límit (La reina del fang), a la bona sort (Gladiadores emplumados), al talent flamenc (Chatarrero de corbata), a l'amor (Noche de calor) ja la traïció enieja rata mentidera, tall per al qual compta amb la col·laboració de Chiquetete, amb una estrofa d'una cançó composta amb el mort Migué Benitez, el seu excompany de Los Delinqüentes (“si eres hombre no compres enchufes“). El disc també compta amb altres col·laboracions com la de Macaco (a ‘Colgando de las nubes’), Nita de Fuel Fandango, Mario Díaz (a 'Brújula perdida'), i el seu compare Juanito Makandé (en ‘El inminente hongo atómico’).

Amb una portada creada per Ricardo Cavolo, un dels il·lustradors espanyols més internacionals, "posseïdor d'un estil visual tan impactant i original com recognoscible gràcies als seus aires psicodèlics". Seu és tot l'art gràfic de l'àlbum. "La paraula Chivato és molt andalusa, i gairebé sempre amb connotacions negatives", reflexiona El Canijo. "En aquest cas també pot ser una paraula positiva. La lengua Chivata sóc jo cantant les meves cançons. També una reflexió sobre el que passa al món: tots ens assabentem de tot gràcies -o per culpa- de les xarxes socials ".

 

FACEBOOK EL CANIJO DE JEREZ

COM ARRIBAR A LA MIRONA?